Dátum: 2020.03.09.

Program neve: Roma kultúra népszerűsítése–Kiállítás-Fotókiállítás

Helyszín: Nagykanizsa

A kiállítás olyan fotókból válogat, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatok fedezhetők fel a képeken, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést. A kiállítás példát kívánt mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségek tehetetlenségérzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja. A kiállítás során ezekből a képekből tekinthettek meg válogatást az érdeklődők. A nagykanizsai Ligetkuckó Közösségi Térben megvalósított kiállítást nagy érdeklődés övezte, 20 fő vett részt a megnyitón. A programot Nagy József György, a DRVSZ elnöke nyitotta meg. Az alkotások 3 nagy téma: a portré, a hagyományok és a hétköznapi életképek köré szerveződtek. A résztvevők a fotók megtekintését követően büfé ellátásban részesültek, közben kötetlen beszélgetés zajlott a megtekintett alkotásokról.

Fotókiállítás Nagykanizsa – 2020.03.09. – fotódokumentáció

Meghívó 2020.03.09. (1)

 

Dátum: 2020.03.11.

Program neve: Roma kultúra népszerűsítése–Kiállítás-Fotókiállítás

Helyszín: Nagybakónak

A kiállítás olyan fotókból válogat, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatok fedezhetők fel a képeken, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést. A kiállítás példát kívánt mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségek tehetetlenségérzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja. A kiállítás során ezekből a képekből tekinthettek meg válogatást az érdeklődők. A Nagybakónakon megvalósított kiállítást 16 fő tisztelte meg részvételével. A programot Nagy József György, az EFOP-1.3.4 projekt projektmenedzsere nyitotta meg. Az alkotásokat 3 nagy téma köré szerveztük: a portré, a hagyományok és a hétköznapi életképek. A résztvevők a fotók megtekintését követően büfé ellátásban részesültek, közben kötetlen beszélgetés zajlott a megtekintett alkotásokról.

Fotókiállítás Nagybakónak – 2020.03.11. – fotódokumentáció

Meghívó 2020.03.11.

 

Dátum: 2020.06.23.

Program neve: Roma kultúra népszerűsítése–Kiállítás-Fotókiállítás

Helyszín: Csapi

A kiállítás olyan fotókból válogat, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatok fedezhetők fel a képeken, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést. A kiállítás példát kívánt mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségek tehetetlenségérzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja. A kiállítás során ezekből a képekből tekinthettek meg válogatást az érdeklődők. A Csapi településen megvalósított kiállítást nagy érdeklődés övezte. A megnyitón 20 fő vett részt. A programot Fehér Ildikó, az EFOP-1.3.4 projekt szakmai vezetője nyitotta meg. Az alkotások 3 nagy téma köré szerveződtek: a portré, a hagyományok és a hétköznapi életképek. A résztvevők a fotók megtekintését követően büfé ellátásban részesültek, közben kötetlen beszélgetés zajlott a megtekintett alkotásokról.

Fotókiállítás Csapi -2020.06.23. – fotódokumentáció

Meghívó 2020.06.23

 

Dátum: 2020.06.26.

Program neve: Roma kultúra népszerűsítése–Kiállítás-Fotókiállítás

Helyszín: Zalakomár

A kiállítás olyan fotókból válogat, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatok fedezhetők fel a képeken, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést.
A kiállítás példát kívánt mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségek tehetetlenségérzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja. A kiállítás során ezekből a képekből tekinthettek meg válogatást az érdeklődők. A Zalakomári Művelődési Házban megvalósított kiállítást nagy érdeklődés övezte, 21 fő vett részt a megnyitón. A programot Fehér Ildikó szakmai vezető nyitotta meg. Az alkotások 3 nagy téma köré szerveződtek: a portré, a hagyományok és a hétköznapi életképek. A résztvevők a fotók megtekintését követően büfé ellátásban részesültek, közben kötetlen beszélgetés zajlott a megtekintett alkotásokról.

Fotókiállítás Zalakomár – 2020.06.26. – fotódokumentáció

Meghívó Zalakomár 2020.06.26

 

Dátum: 2020.06.28.

Program neve: Roma kultúra népszerűsítése–Kiállítás-Fotókiállítás

Helyszín: Kerecseny

A kiállítás olyan fotókból válogat, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatok fedezhetők fel a képeken, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést. A kiállítás példát kívánt mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségek tehetetlenségérzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja. A kiállítás során ezekből a képekből tekinthettek meg válogatást az érdeklődők. A Kerecsenyen megvalósított kiállítást nagy érdeklődés övezte, 24 fő vett részt a megnyitón. A programot Fehér Ildikó szakmai vezető nyitotta meg. Az alkotások 3 nagy téma köré szerveződtek: a portré, a hagyományok és a hétköznapi életképek. A résztvevők a fotók megtekintését követően büfé ellátásban részesültek, közben kötetlen beszélgetés zajlott a megtekintett alkotásokról.

Fotókiállítás Kerecseny -2020.06.28. – fotódokumentáció

Meghívó Kerecseny fotókiállítás 2020.06.28

 

Dátum: 2020.06.30-2020.07.02.

Program neve:Tábor a Pécsi Gandhi Gimnáziumba

Helyszín: Pécs

2020. június 30 és július 2 között látogattunk el Pécsre a Gandhi Gimnáziumba 25 fővel. Az iskolában – nemzetiségi jellegéből adódóan – nagy jelentőségű tantárgyak a cigány nyelvek (beás és romani), valamint a cigány/roma kultúra. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek lássák a nemzetiségi nyelvek szépségeit, és legyen az identitásuk szerves része a közvetített cigány/roma kultúra elemeivel együtt. A diákok a cigány népismeret tantárgy tanulása során megismerkednek a cigány hagyományokkal, kultúrával, tanulnak a cigányok/romák történetéről, az Indiai Őshazáról, a vándorlásukról, néprajzukról, nyelvészetükről, nép-és műköltészetükről, művészetükről stb. Az intézmény látogatása alatt betekinthettünk a gimnázium életébe, megismerkedhettünk az iskola múltjával, ami 20 évre tekint vissza, jövő képével, továbbtanulás lehetőségével. Megtudhattuk, hogy az iskolába járó tanulók többsége jelentős szociális hátránnyal érkezik, ezért fontos, hogy a szülőknek segítséget nyújtsanak a gyermekeik iskoláztatásában. A kirándulás során a hagyományátadáshoz, a roma kultúra megismertetéséhez és népszerűsítéséhez, valamint az integrációt támogató pályaorientáció fejlesztéséhez kapcsolódó programok kerültek megvalósításra az alábbiak szerint: hagyományőrző foglalkozás Dr. Lakatos Szilvia vezetésével, a Khetanipe Egyesület tanodájának meglátogatása és közös sportfoglalkozás a gyerekekkel. A TIOP-1.2.6 projekt által létrehozott infrastruktúra segítségével a roma kultúra megismertetése is megtörtént. A kirándulásról jelenléti ív és fotó dokumentáció készült.

Kirándulás Pécs – 2020.06.30-2020-07.02. – fotódokumentáció

 

Dátum: 2020.07.01.

Program neve: Roma kultúra népszerűsítése–Kiállítás-Fotókiállítás

Helyszín: Nagyrada

A kiállítás olyan fotókból válogat, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatok fedezhetők fel a képeken, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést. A kiállítás példát kívánt mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségek tehetetlenségérzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja. A kiállítás során ezekből a képekből tekinthettek meg válogatást az érdeklődők. A Nagyrada településen megvalósított kiállításon 16 fő vett részt. A programot Fehér Ildikó szakmai vezető nyitotta meg. Az alkotások 3 nagy téma: a portré, a hagyományok és a hétköznapi életképek köré szerveződtek. A résztvevők a fotók megtekintését követően büfé ellátásban részesültek, közben kötetlen beszélgetés zajlott a megtekintett alkotásokról.

Fotókiállítás Nagyrada – 2020.07.01. – fotódokumentáció

Meghívó 2020.07.01

 

Dátum: 2020.07.06.

Program neve: Roma kultúra népszerűsítése–Kiállítás-Fotókiállítás

Helyszín: Oltárc

A kiállítás olyan fotókból válogat, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatok fedezhetők fel a képeken, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést. A kiállítás példát kívánt mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségek tehetetlenségérzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja. A kiállítás során ezekből a képekből tekinthettek meg válogatást az érdeklődők. Az Oltárc településen megvalósított fotókiállításon 19 fő vett részt. A programot Nagy József György a projektmenedzser nyitotta meg. Az alkotások 3 nagy téma: a portré, a hagyományok és a hétköznapi életképek köré szerveződtek. A résztvevők a fotók megtekintését követően büfé ellátásban részesültek, közben kötetlen beszélgetés zajlott a megtekintett alkotásokról.

Fotókiállítás Oltárc – 2020.07.06. – fotódokumentáció

Meghívó 2020.07.06

 

Dátum: 2020.07.13.

Program neve: Roma kultúra népszerűsítése–Kiállítás-Fotókiállítás

Helyszín: Garabonc

A kiállítás olyan fotókból válogat, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatok fedezhetők fel a képeken, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést. A kiállítás példát kívánt mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségek tehetetlenségérzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja. A kiállítás során ezekből a képekből tekinthettek meg válogatást az érdeklődők. A Garabonc településen megvalósított fotókiállításon Nagy József György a projekt projektmenedzsere nyitotta meg köszöntőbeszédével. A rendezvényt 16 fő látogatta meg. Az alkotások 3 nagy téma köré szerveződtek: a portré, a hagyományok és a hétköznapi életképek. A résztvevők a fotók megtekintését követően büfé ellátásban részesültek, közben kötetlen beszélgetés zajlott a megtekintett alkotásokról.

Fotókiállítás Garabonc – 2020.07.13. – fotódokumentáció

Meghívó 2020.07.13.

 

Dátum: 2020.07.15.

Program neve: Roma kultúra népszerűsítése–Kiállítás-Fotókiállítás

Helyszín: Sormás

A kiállítás olyan fotókból válogat, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatok fedezhetők fel a képeken, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést. A kiállítás példát kívánt mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségek tehetetlenségérzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja. A kiállítás során ezekből a képekből tekinthettek meg válogatást az érdeklődők. A Sormás településen megvalósított kiállítást érdeklődés övezte. A megnyitón 17 fő vett részt. A programot Nagy József György a DRVSZ elnöke, a projekt projektmenedzsere nyitotta meg. Az alkotások 3 nagy téma köré szerveződtek: a portré, a hagyományok és a hétköznapi életképek. A résztvevők a fotók megtekintését követően büfé ellátásban részesültek, közben kötetlen beszélgetés zajlott a megtekintett alkotásokról.

Fotókiállítás Sormás – 2020.07.15. – fotódokumentáció

Meghívó 2020.07.15

 

Dátum: 2020.10.28.

Program neve: Hagyomáyátadáshoz kapcsolódó események- Táncház- Erdélyi cigány táncok

Helyszín: Csapi

Ezen a programelemen belül táncházak szervezését és lebonyolítását is megvalósítjuk. A résztvevők aktív részvételére is építve kerülnek bemutatásra a roma hagyományok. A táncház során lehetőségük nyílt a résztvevőknek a látottak, tanultak gyakorlatba átültetésére, ezzel egy komplex élményben lehetett részük, mely srgítségével sokkal átfogóbban ismerhetik meg a romahagyományokat, és hatékonyabban épülnek be a roma hagyományokkal kapcsolatos ismeretek. A foglalkozáson a cigány néptánc alapjaink bemutatásán túl, a hagyományok folyamatos átadását is megvalósítjuk. A táncház résztvevői információkat kaptak az adott tájegység néprajzáról, szellemi és tárgyi kulturájáról is. Ezek összeségében biztosítják, hogy komplex módon tudják megközelíteni a fiatalok az adott terület népi kulturáját, roma hagyományait, szokásait. A Csapi Térségi Kultúrházban Horváth Zoltán, a Kanizsa Csillagai Együttes vezetőjének irányításával megvalósított táncházon 25 fő vett részt. A program során az erdélyi cigánytáncokból kaptak ízelítőt a résztvevők, új lépésekkel ismerkedhettek meg, valamint közös táncon vettek részt. A táncház foglalkozását követően a részt a résztvevők büfé ellátásban részesültek.

Táncház Csapi – 2020.10.28. – fotódokumentáció

Meghívó 2020.10.28.

 

Dátum: 2020.10.29.

Program neve: Hagyomáyátadáshoz kapcsolódó események- Táncház- Erdélyi cigány táncok

Helyszín: Csapi

Ezen a programelemen belül táncházak szervezését és lebonyolítását is megvalósítjuk. A résztvevők aktív részvételére is építve kerülnek bemutatásra a roma hagyományok. A táncház során lehetőségük nyílt a résztvevőknek a látottak, tanultak gyakorlatba átültetésére, ezzel egy komplex élményben lehetett részük, mely srgítségével sokkal átfogóbban ismerhetik meg a romahagyományokat, és hatékonyabban épülnek be a roma hagyományokkal kapcsolatos ismeretek. A foglalkozáson a cigány néptánc alapjaink bemutatásán túl, a hagyományok folyamatos átadását is megvalósítjuk. A táncház résztvevői információkat kaptak az adott tájegység néprajzáról, szellemi és tárgyi kulturájáról is. Ezek összeségében biztosítják, hogy komplex módon tudják megközelíteni a fiatalok az adott terület népi kulturáját, roma hagyományait, szokásait. A Csapi Térségi Kultúrházban Horváth Zoltán, a Kanizsa Csillagai Művészeti Egyesület vezetőjének irányításával megvalósított táncházon 25 fő vett részt. A program során az erdélyi cigánytáncokból kaptak ízelítőt a résztvevők, új lépésekkel ismerkedhettek meg, valamint közös táncon vettek részt. A táncház foglalkozását követően a résztvevők büfé ellátásban részesületek.

Táncház Csapi – 2020.10.29. – fotódokumentáció

Meghívó 2020.10.29. csapi táncház