2022.03.08.

Egyesületünk segít a háborúból menekülő családoknak

Ma is egy szuper, interaktív programokkal teli délelőttöt töltöttünk együtt a Nagykanizsán elhelyezett, háborúból menekülő családok gyermekeivel.
A gyerekek kipróbálhatták magukat gyöngyfűzés, festés, twister társasjátékokban. A Kali Family együttes tagjai autentikus cigány népzenei előadással kedveskedtek a gyerekeknek, amit ezúton is hálásan köszönünk nekik!
Számunkra nagy öröm, hogy a gyerekek arcára sikerül mosolyt csalnunk, munkánk által pedig szervezetten foglalkozhatunk velük.

2022.03.05.

A háborúból menekültek számára nagy szükség van a mi segítségünkre is. Nagykanizsán 16 iskolás korú gyermek és családja számára nyújtunk támogatást tartós élelmiszerekkel, gyermek játékokkal. Tanodánk pedig örömmel fogadja őket. Most lehetőségünk van megmutatni azt az igazi segítségnyújtást, amit a gyerekeink részére szoktunk biztosítani.
Helyben nyújtunk segítséget, mely számunkra és védenceink számára is itt és most a legfontosabb.

 

2022.02.17.

Roma nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek szerepe a roma integrációban koferencia

Egyesületünk konferenciát tartott. A konferencián a roma nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek szerepét vizsgáltuk a roma integrációban. Megemlékeztünk alapító elnökünkről, Nagy József Györgyről. Bemutattuk a Nagy József György ösztöndíj programot, mely a Zala megyei roma származású fiatalok
diploma szerzését ösztönzi.
Hatalmas megtiszteltetés volt számunkra, hogy a konferencián részt vett Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony, Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, valamint rendezvényünk fővédnöke, Cseresnyés Péter államtitkár úr.
Jó érzés tudni, hogy nyomon követik egyesületünk immár 20 éves munkáját, hogy számítanak ránk közös célunk elérésében, a roma integráció elősegítésében.

2022.02.09.

Ligetkuckó közösségi ház 

Miből érezzük igazán, hogy fontos a munkánk, és elismerik a teljesítményünket?
Mi értékes visszajelzéseket kapunk!
A Ligetkuckó közösségi házban
– Iskolai felzárkóztatás
– Közösségi mosoda szolgáltatás
– Játszóház foglalkozások
– Szociális adminisztráció
– Szolgáltatásokhoz való hozzáférés segítése
programelemekkel csökkentjük rászorultjaink mindennapi terheit.

 

2022.02.06.
Szárazélelmiszer és ruhaadomány osztás Nagykanizsán 
Gáspár Zsolt és édesapja, Gáspár Győző Nagykanizsára és Zalakomárba látogatott. Látogatásuk célja a covid-19 védőoltás felvételének népszerűsítése volt a roma közösségekben. A rászoruló családok szárazélelmiszer és ruha adományban részesültek. Egyesületünk egy csodás partneri kapcsolattal és barátsággal lett gazdagabb.
2022.02.06.
Szárazélelmiszer és ruhaadomány osztás Zalakomárban
2022.01.31.
A Köszönjük Magyarország program keretein belül a Kanizsa Csillagai Együttes cigány népzenei előadásán vehettek részt tanodásaink és kísérőik. A hangulat csodás volt, a gyerekek együtt énekeltek az együttessel! Horváth Zoltán Köszönjük!

 

2022.01.20.

A civil összefogás erősítése jegyében a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület vezetője, Jakus László és kollégái voltak egyesületünk vendégei. A tapasztalatok megosztásával új partneri kapcsolat született, mely egyesületünk számára nem csak megtiszteltetést, henem munkánk elismerését is jelenti.

 

 

2022.01.08.

Közmosoda szolgáltatást hoztunk létre Ligetvárosban található telephelyünkön

http://https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/01/kozmosoda-nyilt-megujult-a-ligetkucko-a-nagykanizsai-ligetvarosban?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=zaol&fbclid=IwAR0LaoTqctjbmiNB8QnpWS_Z_tNvfGkSq1pnQp15D7b7KrTFIaerC8jJCZ0

2022.01.05.
A Ligetkuckó közösségi térben:
– A mai naptól hétfőn, szerdán és péntekenként folyamatosan működik az iskolai felzárkóztatás
– Ingyenes ruha turit biztosítunk hétfőtől péntekig
– Internet elérés, önéletrajz és egyéb szociális adminisztrációban való segítségnyújtást biztosítunk hétfőtől péntekig
– Közösségi mosoda szolgáltatást hozunk létre, melyet 01.20.-tól lehet igénybevenni
– Gyermek felügyeletet és játszoház foglalkozásokat tartunk igény szerint

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.