2017. december 08. – Vörs – Keszthely kirándulás 

Az adventi időszakban egy karácsonyi hangulatot megalapozó kirándulást szerveztünk. Vörs-Keszthely útvonalon kirándult a Ligetkuckó Közösségi Teret látogató gyermek csoport. A ligetvárosi gyermekek számára életre szóló élményt jelent az első állomás, a vörsi Betlehem megtekintése. A Római Katolikus Plébánia látogatását követően a balatonszentgyörgyi Csillagvár étterem vendéglátását élvezhettük. Következő állomásunk a keszthelyi Modellvasút kiállítás és az annak helyet adó Vadászati múzeum volt. A gyermekek megcsodálhatták a kitömött vadállatokat és a folyamatosan mozgásban lévő maketteket tartalmazó terepasztalokat, amelyek Magyarország vasútállomásait mutatták be. A múzeumlátogatás után egy rövid városnézésen vettünk részt a keszthelyi adventi forgatagban.

 

 

 

 

 

 

 

2018. február 10. – Pécsvárad – Mohács kirándulás 

A farsangi időszak legnagyobb télűző rendezvényére szerveztünk kirándulásunkat, de a környék látnivalóit is beiktattuk február 10-ei programunkba. Utunk először a mohácsi csatamezőre vezetett a híres történelmi esemény helyszínére. A séta során a ligetvárosi gyermekek megtekinthették az emlékművet és a kopjafát, valamint körbejárták a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyet. A történelmi témájú festmények és a feltárásokról készült fotók mélyen megérintették a tanulókat. Következő állomásunk a Dél-Dunántúl egyik leghangulatosabb vára a pécsváradi vár volt. A bencés apátság épületében működő múzeumot körbejártuk, ahol a történelmi vár makettjét is megtekinthették a kíváncsi gyerekek. Ezt követően a várudvaron tettünk sétát és megcsodálhattuk a kilátást is. Az épület éttermében elfogyasztott finom ebédet követően, utolsó állomásunk felé indultunk. A mohácsi busójárás vásárában kereplőket és édességet vásároltak, busókkal, sokacokkal és jankelékkel fényképezkedtek.

 

 

 

 

 

 

 

 

2018. május 26. – Ják – Kőszeg – Szombathely kirándulás 

A gyereknap közeledtével és a jó idő beköszöntével egy vas megyei kirándulást szerveztünk. Első állomásunkon a Jáki templomot látogattuk meg. A román-gótikus stílusú monumentális építmény látványa lenyűgözte a gyermekeket. Jákról Kőszeg felé vettük az irányt. A Jurisics – vár területét körüljártuk és a nyugati toronyból megcsodáltuk a kilátást, majd a város főterén is egy rövid sétát tettünk. A Bécsi Kapu Étteremben elfogyasztott finom ebédet követően elindultunk Szombathelyre. A gyerekek legnagyobb örömére a Kalandváros Játszóparkban töltöttünk két órát, ahol csúszdáztak, másztak, hintáztak. A szombathelyi városnézés részeként megtekintettük a Székesegyházat, a Püspöki Palotát és az Iseumot.

 

 

 

 

 

 

2018. november 24. – Szigetvár – Pécs kirándulás 

2018. november 24-én Pécsre szerveztük kirándulásunkat, de a híres Szulejmán síremlék megtekintését is beiktattuk programunkba, Utunk először a szigetvári emlékműköz vezetett, ahol Horváth Istvánné pedagógusunk tartott rövid történelmi témájú előadást. A ligetvárosi gyermekek megtekinthették az emlékművet és a síremléket. Pécsett a városnézés során meglátogattuk a Dzsámit, amely ma római katolikus templomként működik. A Kóstolda vendéglőben finom ebédet követően a Zsolnay Kulturális Negyedbe vezetett utunk. Először a Varázsóra elnevezésű természettudományos előadást néztük meg, ahol látványos fizikai kísérleteket mutattak be nekünk. Második programunk a Planetárium volt, mely különleges látványtechnikájával és  szakértő csillagászok élőszavas előadásával kápráztatta el a fiatalokat. A harmadik állomásunk a Labor a „pécsi Csodák Palotája” otthont ad számos játéknak és kísérletnek. A játszósarok, a Tesla tekercs és a Fény terme a gyermekek nagy örömére szolgált, hiszen ott a kiállított eszközökhöz nyúlni szinte kötelező.

 

 

 

 

 

 

 

2019. március 10. – Nagyvázsony – Veszprém kirándulás 

A 2019-es év első tavaszi kirándulását a Balaton felvidékre szerveztük egy színházlátogatással egybekötve. Délelőtt 10 órakor indultunk Nagykanizsáról Badacsonyba. Rövid sétát tettünk a Balaton parton. Második állomásunk a nagyvázsonyi Kinizsi Vár volt. A gyerekek körbejárták, bebarangolták a csodálatos környezetben fekvő látnivalókat és nem mindennapi élménnyel gazdagodva indulhattak tovább Veszprémbe. Rövid városnézést követően a gyerekek elfogyasztották uzsonnájukat. A felújított Hangvilla Közösségi Tér épületében megtekinthettük a Pannon Várszínház társulatának előadásában A Pál utcai fiúk című előadást. A musical elsöprő sikert aratott a fiatalok körében.

 

 

 

 

 

 

 

 

2019. október 05. – Esztergom – Visegrád kirándulás 

2019. október 05-én reggel 06:30 perckor útnak indultunk egy lelkes és izgatott csapattal Esztergom és Visegrád felé. Hosszú út várt ránk, amit csak egy rövid megálló szakított félbe. Első állomásunk célja Esztergom legismertebb jelképe az 1856-ban felszentelt bazilika, amely hazánk legnagyobb egyházi létesítménye. Felmentünk a városra pazar kilátást nyújtó panoráma terembe, célba vettük a kupolát, és a bazilika tetejét. Ide összesen 400 lépcső vezetett fel, így egy nagy kalandra vállalkoztunk a gyerekekkel. Az utolsó métereket ráadásul kicsi és keskeny lépcsőkön kellett megtennünk, aminek teljesítése önmagában szédületes élményt jelentett, a kupola teteje nyújtotta panoráma meg aztán pláne. A kiadós ebéd után Visegrád leglátogatottabb és legismertebb műemlékét tekintettük meg, a Fellegvárat. A Fellegvár egyik távcsőjéből be lehet látni az egész tájat és a Dunakanyart. A kilátás lenyűgöző volt. Több érdekes kiállítással is találkozhattunk a fellegvári látogatásunk során. A vár történeti kiállítása, rekonstruált makett-erődrendszere, panoptikuma is lekötötte a gyerekek figyelmét és érdeklődését.

 

 

 

 

 

 

 

2020. július 16. – Balatonederics – Vonyarcvashegy kirándulás 

A ligetvárosban élő gyermekek kulturális kiránduláson vehettek részt, melyet a Balaton környékére szerveztünk. Úticélunk  méltán híres Afrika múzeum és vadaspark volt. Az utazás jó hangulatban telt és a gyerekek örömmel fedezték fel a Balatoni táj szépségét. A mesebeli Afrika hangulatát idézi meg a Balatonederics határában található Afrika múzeum. Legelésző zebrák és maszáj kunyhók fogadták a gyermekek, amikor a múzeum közelébe értek. A múzeumban trófeák százai voltak jelen, azonban a gyerekeket jobban érdekelte az élő állatokkal teli szafari park. A birtok végén egy dombon található kilátótoronyból élvezhették a kilátást a Szigligeti – öböl felé. A vadasparki séta után elfogyasztottuk a már  jól megérdemelt ebédünket. A gyerekek nem csak a buszból csodálhatták meg a Balaton szépségét, hanem meg is mártózhattak a hús vízben. Szinte alig lehetett kicsalogatni őket a vízből. Napunk végeztével a gyerekek bár fáradtan, de vidáman meséltek egymásnak a mai nap történését.

 

 

 

 

 

2020. augusztus 27. – Rezi kirándulás 

Az akcióterületen élő gyermekek számára újabb kulturális kirándulás került megszervezésre. Augusztus végén, élményekben gazdag napsütötte nyári napot töltöttünk a Balatoni hegység, Rezi településén található Dino parkban. Tudjuk, hogy a dinoszauruszok 65 és fél millió éve kipusztultak. A gyerekek számára lehetőséget biztosítottunk egy élményekben gazdag napra. Teljes életnagyságúkban láthatták ezeket az ősi lényeket. A gyerekek egy 23 ezer négyzetméteren kialakított hatalmas parkban barangolhatnak az ösvényeken. Az utak mentén életnagyságú dinók álltak. A dinoszauruszok minden korosztály számára érdekességet jelentettek. Minden gyermek kíváncsi volt, hogy milyen is lehetett a Föld azokban az időkben, mikor még óriáshüllők jártak-keltek mindenfelé. Találkozhattak kedvenc meséik, filmjeik hőseivel, sőt egyeseknek még akár a hátára is felülhetnek. Ezen az őslényekkel körülvett helyen számtalan egyéb  programmal és szórakozási lehetőség kipróbálásra volt lehetőségük a gyerekeknek. A bátrak és izgalomra vágyók a kalandparkban és 51 különböző nehézségű kötélpályán próbálhatták ki magukat.