2021.július 18. 

Rendezvényünk célja, hogy minden korosztálynak kínáljon szórakoztató és hasznos programokat, illetve erősítse a szülők és gyermekek közötti köteléket. A program zenei fellépője Dögös Csabi és zenekara voolt, akik az akcióterületi lakosok által preferált mulatós zenével szórakoztatták a közönséget. A zenés program közben pogácsát és üdítőt biztosítottunk a résztvevők számára, illetve a gyermekek korlátlan mennyiségű vattacukrot fogyaszthattak. A meleg időre való tekintettel, behűtött dinnye szeleteket osztottunk ki a részt vevők között, akik így hűsítő finomság mellett élvezhették tovább a zenés programot. A gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, illetve a felnőttek számára ingyenes ruha turkálót biztosítottunk a program ideje alatt.

 

 

2020. szeptember 04. 

A nyitott családi nap az iskolakezdés és az iskolai környezetbe való visszaszokás megkönnyítésének célját szolgálta. Az eseményre a gyerekek a szüleikkel együtt érkeztek. A rendezvény a zalakomári pulyák formációja lépett fel az előadásukat érdeklődve hallgatták a gyerekek. A közösségi teret látogató gyerekek az iskolakezdés alkalmából tanszer csomagot kaptak, ezzel is segítve iskolai munkájukat.

 

 

 

 

 

 

 

 

2020. július 03.

A közösségi térben megvalósított családi nap célja az volt, hogy egyszerre kínáljon szórakoztató és hasznos programokat a részt vevő számára ezzel is erősítve a szülők és a gyerekek közötti köteléket. A gyerekekre számos program várt, többek között kézműves foglalkozás és sportprogram. A Kopár Band közreműködésével egy zenés táncos program is megvalósult, amely nagy sikert aratott a részvevők körében.

 

 

 

 

 

 

 

 

2020. február 28. 

Az akció területen élők részére ismét egy vidám közös programra hívtuk meg a helyi közösséget. Az esemény alkalmával a farsangi népszokásokat elevenítettük meg. Igaz a farsangi időszaknak vége azonban a gyerekek nagy örömére fánkkal is szolgáltunk. A gyerekek szívesen öltötték magukra az otthon már elkészített jelmezüket és volt olyan is aki a helyben elkészített álarcokat viselte. A gyerekek a  farsangi felvonulást követően szívesen hallgatták az akció területen élő hobbi zenészek előadását.

 

 

 

 

 

 

 

2019. december 06. 

A közösségi térben megrendezett Mikulás napi ünnepség az akció területen élő gyermekek számára ismét örömteli pillanatokat okozott. A gyerekeket meglátogatta a Mikulás, krampusza kíséretében. Erre a napra már hetekkel előtte készültek a gyerekek. Többször beszélgettek a Mikulás érkezéséről, verseket mondtak és dalokat énekeltek. A gyerekek közös énekléssel várták a Mikulást, aki finomságokkal teli csomagokat osztott szét a gyerekek között.

 

 

 

 

2019. szeptember 20. 

A Liget Kuckó közösségi térben megvalósult nyitott családi nap, amelynek célja, hogy elhívja a figyelmet az iskolakezdés nehézségeire, illetve a veszélyekre, amelyek a gyermekeinket fenyegethetik. A közösségi térhez tartozó emberek, ennek apropójából szívesen vettek részt egy vidám délutáni főzéssel egybekötött programon.

 

 

 

 

 

 

 

2019. június 28. 

A Liget Kuckó közösségi tér falai adtak otthont a rendezvényünknek. Egy hatalmas tanévzáró és nyárindító bulira vártuk az akció területen élőket. A gyerekek és a felnőttek együtt vehettek részt a programon. A rendezvény célja, hogy a városrészen élő családok kipihenjék a tanév fáradalmait és igazán jókedvűen indítsák nyarukat.

 

 

 

 

 

 

2019. április 16. 

A program célja, hogy egyszerre kínáljon szórakoztató és hasznos programokat a részt vevők számára, erősítse a szülők és a gyerekek közötti köteléket. Húsvét közeledtével a gyerekek izgatottan várják a színes, mutatós tojások készítését. Kézműves foglalkozás keretein belül különböző technikákkal alkottunk szebbnél szebb és színesebb műveket, amelyeket a gyerekek haza vihettek és ki díszíthették vele otthonaikat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019. február 22. 

Az akció területen élő roma és nem roma származású közösség számára nyitott családi napot tartottunk, amelynek célja az itt élő közösség összekovácsolása. Programjaink során állandó program lehetőségeket, közösségi elfoglaltságokat kínálunk az akció területen élők számára. A női klub segítségével fánkot és szendvicset készítettünk a gyerekeknek vattacukorral kedveskedtünk. A gyerekek kézműves foglalkozáson vettek részt, amin különböző álarcot készíthettek és a felvonulásnál bemutathatták a jelenlévőknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019.01.11 

A Liget Kuckó közösségi térben családi napot tartottunk, amely a tavalyi évhez hasonlóan idén is számtalan programmal várjuk az akció területen élőket. A megrendezésre került nyitott családi nap célja a szülők és a gyerekek közötti együttműködés erősítése olt. Másodlagos célunk a roma és nem roma származású emberek összekovácsolása, hogy a jövőre nézve származásuktól függetlenül is tudjanak együtt működni. A  felnőttek zenés, táncos programon vehettek részt, addig  a gyerekek különféle játékokkal játszhattak.

 

2018.december 06. 

December 6-án a Liget Kuckó térbe is ellátogatott a Mikulás. Ennek keretében nyitott családi napot szerveztünk, amelyen a szülőket és a gyerekeket is vendégül láttuk. A gyerekek különféle mikulásváró dalokat és verseket adtak elő a szülők és a közösségi tér közelében tartózkodó Mikulás nagy örömére. A gyerekek izgalommal teli várakozással és lelkesedéssel énekelve várták a pillanatot, amikor a Mikulás megérkezik és szétosztja a zsákjában rejlő ajándékokat.

 

2018. november 09.

A november megtartott nyitott családi nap alkalmával a gyermekek jókedvéről Rudi bohóc gondoskodott, aki elvarázsolta jó humorával és kedvességével az apró közönséget. A felnőttek szórakoztatásáról Farkas Tibor zenés műsora gondoskodott, roma autentikus dalok előadásával.

 

2018. február 01.

Február elején a Liget Kuckó közösségi térben farsangi bált rendeztünk. A környéken lakó óvodások, kis- és nagy iskolások családjukkal együtt vettek részt a rendezvényen. A gyerekek ötletes jelmezbe öltözve a pedagógusok kíséretében felvonultak. A gyerekek énekeltek, táncoltak addig a szülők közreműködésével elkészült a farsangi fánk is.

 

2017. december 05. 

December elején a ligetvárosi családok részére szerveztünk egy nyitott családi napot a közösségi tér épületében, amelyen nagy létszámmal vettek részt a helyi lakosok gyermekeikkel. Az ünnepségre a Mikulás is ellátogatott a gyerekekhez, akik különféle dalokkal, versekkel fogadták őt. Minden gyermek egy-egy ajándékcsomagot vehetett át a Mikulástól.