Egyesületünk a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság, illetve a Belügyminisztérium által 2021.04.08. napon kiírt ROM-RKT-21 kódszámmal megjelent „Roma kultúra támogatására; roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatása” elnevezésű pályázati kiírásra Roma tánc és képzőművészetet bemutató kulturális események címmel pályázatot nyújtott be.

Egyesületünk  ROM-RKT-21-A-0084  azonosítószámú pályázata 800.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt során az első rendezvény megvalósítására 2021.12.03. napon került sor, az egyesület Zrínyi utcai telephelyén. Az eseményen roma és nem roma származású személyek vették részt, mindösszesen 35 fő.

A megvalósított program ütemezése:

A projekt során a második rendezvény megvalósítására 2021.12.06. napon került sor, az egyesület Csengery úti telephelyén. Az eseményen roma és nem roma származású személyek vettek részt, mindösszesen 45 fő.

A megvalósított program ütemezése:

A projekt során a harmadik rendezvény megvalósítására 2021.12.14. napon került sor az egyesület Csengery úti telephelyén. Az eseményen roma és nem roma származású személyek vettek részt, mindösszesen 38 fő.

A megvalósított program ütemezése:

A 2021.12.14. napon megvalósuló rendezvénytől elkülönülten megvalósítottuk Holokauszt megemlékezés rendezvényünket is, melyet az aznap programon részt vevő személyek látogattak meg, mindösszesen 38 fő.

A megvalósított program a következőképp zajlott:

16.30 A Holokauszt rendezvény megnyitása

16:40 Kardos Ferenc előadása a roma Holokauszt helyi történetéről

17:10 Sánta Alíz megemlékező beszédének előadása

17:30 Tejfel József, a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete elnöke a Holokauszt áldozatainak emlékére felhelyezte a koszorút az emlékműre

17:40 Kezdetét vette a Holokauszt kiállítás tárlatmegnyitója a Ligetkuckó közösségi házban

18:40 Rendezvényzárás

Ezen kiemelkedő eseményeken egyesületünk fontosnak tartotta pályázatunk fő céljának megvalósítását sikeresen elérni, azaz közelebb hozni a roma kultúrát, hagyományokat a város, illetve a környező településeken élő lakosság számára. A programok lebonyolítása során további célunk volt a roma és nem roma emberek találkozása révén csökkenteni a romákkal szemben fennálló sztereotípiákat, negatív megítélést.